Quant a l’autor

BombetaCinc cèntims sobre la meva trajectòria professional

Nascut a prop de Barcelona, actualment sóc gironí d’adopció des de fa força anys. Arribat a l’etapa entre infantil i adolescent, als 14 anys vaig començar a treballar en una petita empresa  d’accessoris industrials i recanvis de motocicleta i automòbil, mentre feia estudis de Comerç en horari nocturn.

Per atzar de la vida vaig esdevenir funcionari de l’Administració Local, a l’Ajuntament del meu poble, quan encara els Ajuntaments eren petits, els horaris de treball còmodes i els sous escassos. Això em va permetre d’iniciar estudis de Peritatge Mercantil a l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials de Sabadell.

A rel d’una circumstància personal afortunada i aprofitant l’avinentesa que al poble s’acabava d’obrir un Institut de Formació Professional, vaig començar la meva carrera docent. Hores d’ara hauria de dir la meva llarga carrera docent, doncs més de 35 anys de dedicació crec que ho justifiquen. El treball docent en la Formació Professional em va permetre iniciar la carrera de Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat Autònoma de Barcelona. Mai hagués pensat fer aquest tipus d’estudis, però les circumstàncies m’hi van portar. Així és la vida… cinc cursos i vaig obtenir la llicenciatura, això sí, després de perdre moltes hores de son.

Vaig començar la feina de docent en l’àrea de l’Administració i Finances de l’empresa; però al llarg d’aquesta ja dilatada cursa he anat ampliant les àrees a l’Economia, la Formació i Orientació Laboral, l’Economia de l’empresa i també a l’àrea de la Gestió i Organització Comercial. Essent ja funcionari docent per oposició, primer del “Ministerio de Educación y Ciencia”, i després traspassat a la Generalitat de Catalunya, per raons familiars varem traslladar-nos tota la família a l’Alt Empordà. Un altre cop les circumstàncies, a les que cal afegir una certa inquietud professional, em porten a demanar excedència en la meva tasca docent per dedicar-me durant uns anys a la direcció econòmica i financera d’un grup d’empreses de l’Alt Empordà i posteriorment d’una empresa industrial de la Garrotxa.

Retornat a la docència, després d’una reflexió personal i familiar sobre l’exigència professional que implica l’empresa privada i les dificultats de conciliar vida familiar i professional, aquesta vegada m’incorporo a un Institut del Baix Empordà, Així vaig coneixent país…

Amb la maduresa de constatar que és en la tasca docent on em trobo professionalment més còmode i on crec que puc donar més de mi mateix, per motius familiars, vinc a recalar finalment a Girona. La Girona que hores d’ara ja considero la “meva” Girona i on tan bons amics hi tinc.

Jubilat de la docència des de l’1 de setembre de 2015, cada cop més actiu en copsar tot allò que s’esdevé a l’entorn meu per poder contribuir, amb l’experiència i el coneixement acumulat al llarg dels anys, a la construcció d’un món més humà.

Ara ja em coneixeu una mica més. És simplement aquesta la meva intenció. Però, qui sóc té poca importància i el que a tots plegats realment ens interessa és el que pot donar de sí aquest espai de creació al voltant del món de l’empresa i el màrqueting.

Francesc BrunésFB

Codi QR


Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s