Distribució

Interessant visitar la pàgina ESCODIEscola Superior de Comerç i Distribució

Enquesta de Salut del Comerç (ESCO) – Gener 2014

Negocis de fum – Valor Afegit 18.12.2013

El món de la franquícia

Un dels sistemes de distribució de més èxit en els darrers anys, és la franquícia. Una de les pàgines més complertes sobre aquest tema és la de Tormo

Existeixen força buscadors de franquícies d’utilitat, entre d’altres:

Empreses

És interessant conèixer el cas de l’empresa Barrabés, una petita botiga de material esportiu de muntanya situada al Pirineu d’Osca i que gràcies a la distribució on-line ha transformat totalment el seu volum de negoci.

És també convenient conèixer empreses de distribució massiva. Visitar les seves pàgines web i veure les ofertes, els productes, les estratègies, els tipus de canals de distribució que utilitzen, etc. pot ser un exercici interessant:

Mercasa és una empresa pública de l’Administració de l’Estat que presta serveis al conjunt de la cadena alimentària, especialment a majoristes d’alimentació fresca. Té, arreu de l’estat espanyol, una xarxa de “Mercas”, com per exemple: Mercabarna a Barcelona.

Una fórmula d’èxit en el terreny de la distribució són els centres comercials. Espais situats generalment a les afores dels nuclis urbans i que ofereixen una gran varietat d’oferta comercial i d’oci, amb serveis complementaris i comoditats com per exemple pàrquing, … El que tenim més a prop és l’Espai Gironès. Un dels més nous a Barcelona és el Centre Comercial Arenas, construït en una antiga plaça de toros i per tant presenta un estructura peculiar. D’altres, també a Barcelona, ja més antics i coneguts són: La maquinista, L’Illa Diagonal o Diagonal Mar

Una fórmula un xic especial, és la que presenta El Corte Inglés, amb centres comercials (com Girocentre) on la pràctica totalitat de l’oferta comercial l’ofereix la mateix empresa.

El fet que el consumidor s’ha anat mostrant cada cop més exigent, ha provocat l’aparició de grans superfícies especialitzades, que presenten un assortiment no massa ample (es dediquen únicament a un sector determinat) però molt profund (de cadascuna de les categories de productes que tenen, disposen d’una gran varietat de marques, models, etc.). Algunes de conegudes són: Ikea, Media Mark,  Bauhaus o Akí 

Menys coneguts, però també interessants, són els centres comercials de fabricants, també anomenats “out-lets”. El que tenim més a prop és a La Roca del Vallès: La Roca Village.

No podem oblidar en el terreny de la distribució, les petites botigues de tota la vida, les més tradicionals. Aquelles que tenen un servei al client molt acurat i, normalment, estan regentades per persones que s’hi han dedicat tota la seva vida. A Girona, en tenim exemples com el Colmado Moriscot (a tocar de l’Ajuntament) o Guillamet (a la Rambla), o CasaMoner (tot i que aquesta ha evolucionat, amb diversos punts de venda moderns)

Tendències

Trendtail és la primera plataforma online de coneixement col·lectiu sobre innovació, tendències i desenvolupament, per al sector del ‘retail’.


Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s