La poma

Posted on Updated on

poma llibreBen mirat, un nou curs deu ser una mica com una poma. Per fora fa patxoca. No sabem què hi trobarem quan li clavem la primera queixalada. Serà més dolç o més àcida, més madura o més verda? No ho sabem del cert. En tenim una impressió superficial. Amb el temps anirem descobrint com és en realitat aquesta poma que, així d’entrada, l’hem triat perquè ens ha fet gràcia.

D’aquí quatre dies mal comptats ens trobarem a les aules. Per alguns, pocs, serà un retrobament. Per a la majoria, en canvi, serà la primera trobada. D’aquest primer contacte, en traurem una impressió: la primera impressió. Posarem una etiqueta: al professor o professora, a la matèria, a la classe, … Voleu un primer consell? Traieu-vos del cap aquesta etiqueta. Sovint les coses no són el que semblen.

Arribareu (arribarem) a l’aula després d’un estiu. Els mesos d’estiu duren el mateix que els altres però a dins i passen moltes més coses. Arribareu després d’un estiu i carregats d’una història personal i acadèmica. Uns, ben just heu acabat l’ESO, d’altres el Batxillerat, uns altres heu superat un curs o una prova, mentre que per uns pocs es tracta d’una continuïtat després de superar un primer curs. Aquesta història que tots portem a la motxilla està plena d’encerts i desencerts. Això no m’agrada. D’això no en sé gens. Això altre em costa molt, … Voleu un segon consell? Oblideu el que ha passat, justament per això, perquè ja ha passat.

Les raons que us han portat a iniciar uns estudis que ja no són obligatoris (uf!, menys mal) són d’allò més variades. Una barreja d’influència de la família, dels amics, dels professors, de les circumstàncies, del que un mateix vol fer, del que a un (o a una) l’hi agrada, … En començar un camí, sempre hi ha un component d’il·lusió. El camí ens porta cap allà on volem anar. Voleu un tercer consell? No us preocupeu massa del que voleu fer en el futur, no fos cas que pensant tres pomes difen un futur que encara no ha arribat, ens perdéssim la riquesa del camí que estem fent. Només podem viure i gaudir del moment que tenim ara i aquí.

Sigui com sigui doncs, farem un tros de camí junts. Amb cada grup compartirem ni més ni menys que quatre hores setmanals. Quatre hores on en un mateix espai compartirem coneixements i vivències una colla de jovent amb un professor que … ja té força experiència. Interessant combinació per poder gaudir de l’aprenentatge. El ritme una mica més asserenat de les persones que ja pentinem pocs cabells i blancs, combinat amb l’agilitat i rapidesa propis de la joventut, són ingredients molt útils per aprendre coses. Al cap i a la fi, ara si estudieu és perquè voleu. És segur doncs que teniu moltes ganes d’aprendre. Voleu un darrer consell? Aprofiteu l’experiència de compartir amb els vostres professors i professores. D’aquest intercanvi n’aprendreu moltes coses (i nosaltres també).

tres pomes igJa sé que dels consells no s’acostuma a fer-ne massa cas. Cadascú és lliure de fer el que creu més convenient, només faltaria. Aquesta, de fet, podria ser la primera lliçó. Però no avancem esdeveniments. Ara per ara, només em resta desitjar-vos a totes i a tots que tingueu un bon curs. A partir de la setmana propera ens anirem trobant a les aules i començarem a parlar de màrqueting, d’empreses, d’inversions, de comptabilitat, de recursos humans, … i de moltes més coses. Tot forma part del coneixement i tot està molt més a prop de la nostra vida del que ens pensem. Ja ho veureu …

Anuncis

2 thoughts on “La poma

  Pau said:
  18 Setembre 2014 a les 10:03 PM

  Després de llegir el text de “la poma”, al principi amb una més de mandra i al final amb atenció i entusiasme degut al to i les paraules assenyades que en Francesc ha deixat plasmades al text, només se m’acudeix de felicitar-lo per l’energia i empenta que demostra al escriure això per a uns alumnes nouvinguts i desconeguts per a ell.

  De ben segur que per en Francesc aquest inici de curs no deu distar massa d’altres cursos o promocions que anteriorment hagi tingut, però sap que per a molts de nosaltres és una experiència nova i desconeguda i per a per petits detalls (citant les seves paraules “Posarem una etiqueta: al professor o professora, a la matèria, a la classe…” podem dedicar-nos en cos i ànima a les tasques del curs o simplement seguirem el ramat o abandonarem el curs per manca de motivació.

  Així doncs, amb actituds com aquesta, n’estic segur que “Polítiques de Màrqueting” atraurà l’atenció de més d’un de nosaltres (alumnes).

  M'agrada

   Francesc Brunés responded:
   18 Setembre 2014 a les 10:06 PM

   Gràcies Pau pel comentari. Per a mi són ja més de 35 cursos, però cada any torna a ser nou.

   M'agrada

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s