5 REflexions de final de curs

Posted on Updated on

reAmb uns més i amb altres menys,  però a les aules es noten les mirades posades en el final de curs. Es va acabant una etapa, ben segur per començar-ne una altra. Comença a notar-se aquell neguit que precedeix el lliurament de notes i resultats. Nervis . Espera. Confiança. Desencís. Sorpresa. Tot i entra en un final de curs. Aquest any  he pensat d’oferir cinc punts que podrien servir de recull del que anirem vivint durant les immediates setmanes. Allà va!

1 – REflexió. Sí, reflexió sobre el que hem fet i el que no. Balanç de tot allò que ha anat bé i d’allò que podria haver anat millor. Recull d’aquelles bones intencions que s’han quedat pel camí i d’aquells propòsits que han arribat a bon port. Reflexió per poder interpretar, amb perspectiva una mica àmplia, els resultats finals aconseguits.

2 – REvisió. Repàs de tots aquells aspectes millorables que han de ser una bona ocasió per millorar en etapes successives. Autocrítica. Crítica constructiva. Podem millorar, personalment i col·lectivament. Posar de relleu aquells aspectes susceptibles de revisió i millora. Ajudar per avançar. Propòsit ferm de foragitar el que creiem que no ha anat prou bé.

3 – REsistència. Capacitat d’anar fins al final sense defallir. Treballs, exàmens, proves. Podem amb tot això … i més. Apel·lar al cansament acumulat del curs no val. A cada moment ens ha tocat fer el que corresponia en aquell moment. Ara també. No podem defallir. La cursa no ha acabat encara. Que no ens passi com la llebre que, reposant va perdre la cursa. Prenem exemple de la tenacitat i constància de la tortuga. Se sap lenta i poc àgil, però sap que pot guanyar.got

4 – REcol·lecció. Hi haurà collita. Com un bon pagès, recollirem allò que hem sembrat. En aquest terreny, com en la pagesia, no hi ha marge per a les sorpreses. Si hem plantat tomàquets, recollirem tomàquets. Tranquils. O no … Potser durant el curs ha pedregat i la collita se’n ressentirà. És possible. O potser la bonança ha afavorit el desenvolupament d’una bona collita. Ja es veurà. Però, sorpreses, no.

5 – REcomençar. Potser viurem aquestes setmanes desitjant que s’acabi el curs ja d’una vegada. Seria un error. Segur que pel camí ens perdríem coses interessants. Val més estar atents a tot allò que va passant moment rere moment. Perquè, tan bon punt les aules quedin tancades i buides, arrossegant encara el cansament de tot el curs, haurem de refer la il·lusió per iniciar una nova etapa.

Ben segur que no tothom està d’acord en concentrar el final de curs en aquests cinc punts de reflexió. En tot cas, són els que aquest any, a mi se m’acudeixen. Els comparteixo per si a algú més li serveixen per acabar de fer camí durant aquestes setmanes que ens queden.

Anuncis

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s