Feina i motivació

Posted on Updated on

motivacio_2La major part de les hores de la vida d’una persona, si descomptem les dedicades a dormir, es dediquen a treballar. El treball és doncs, una activitat fonamental en la vida de la immensa majoria dels mortals. Caldria tenir bons motius per justificar aquesta dedicació tan intensiva. Està motivat vol dir, tenir motius. Per què una persona es lleva cada dia ben d’hora, ben d’hora; durant anys i panys, per anar a treballar? Per què passa hores d’esforç, neguit i cansament dia darrere dia? Quins motius l’impulsen a un sacrifici tan gran?

La resposta podria semblar òbvia: sobreviure. En general, si un no treballa, no disposa dels recursos econòmics necessaris per viure. El treball, és per tant una necessitat indefugible. És un mal inevitable. Una pedra a la sabata que no hi ha manera de treure’s, per molt que juguem a la loteria. Però, segur que el treball és només això? Per què hi ha persones riques, que no tindrien cap necessitat de treballar per sobreviure, que treballen més hores que un rellotge? Per què hi ha persones que treballen de forma altruista, és a dir, sense cap compensació econòmica?

Alguna cosa hi deu haver-hi en això del treball, que se’ns escapa. Però, què deu ser?

En general, un fa una feina i espera a canvi una compensació. És suficient una retribució econòmica? Seria prou motiu per millorar la qualitat de la feina, cobrar més? I en el cas d’una persona que ja té un sou elevat? Una estrella del futbol, per exemple, que cobra un gavadal de dòlars motivacio_1cada dia, es motivarà a jugar millor si cobra més?

De fet, si ens ho pensem bé, en tenim prou amb les motivacions que ens venen de fora? No necessitem, crear-nos les nostres pròpies motivacions? Ara, que amb un dels grups, hem encetat el tema dels recursos humans, aquestes reflexions poden ajudar-nos a dialogar, a compartir idees i opinions, al voltant del món del treball.

Ara hi ha molt d’atur. És important tenir una feina? Però, qualsevol feina? És important treballar en alguna cosa que t’agradi, però … i si no trobo una feina que m’agradi? La possibilitat d’aconseguir una feina que realment m’agradi, és una motivació per continuar estudiant?

Aquesta vegada, a més d’obrir el micròfon a les vostres aportacions, us proposo també de respondre una anònima i senzilla enquesta. El resultat pot ser interessant si hi participeu força. Ànims doncs!

Anuncis

2 thoughts on “Feina i motivació

  ivan planella said:
  13 Desembre 2013 a les 7:54 AM

  La motivació de les persones la gran majoria bé per el sou perquè es pensen que seran més feliços per tenir diners, però la realitat és que bé de les ganes que te una persona al treballar és a dir com més li agradi la feina més motivats aniran perquè la voldran fer millor. Jo crec que el més important que té una feina és que t’agradi allò que fas perquè sempre rendiràs més bé.

  M'agrada

  Adrià Martos Sais said:
  18 Desembre 2013 a les 12:59 AM

  també hem de pensar que algunes persones per sobreviure o simplement per viure amb condicions han de fer feines que no els hi agradin

  M'agrada

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s