Fires a Girona

Posted on Updated on

Tots aquests dies, per les aules hem estat capficats amb balanços i comptes de resultats, amb formes jurídiques de les empreses, tràmits, estratègies, anàlisis, … Tot plegat un bon embolic!

Arriba el cap de setmana, fa un xic de fred i tot comença a fer flaire de Fires. Aquesta vegada doncs, voldria fer una proposta una mica més … lúdica, potser? Mireu, no només les empreses promocionen les seves marques de productes, també ho fan els governs dels estats, dels països, dels ajuntaments, … Ja sabeu, per exemple, que a l’estat espanyol fa temps es vol promocional allò que anomenen la “marca España”. També la nostra ciutat, Girona, té algunes imatges emblemàtiques que podrien servir-li de marca. Qui dubte del potencial de les cases de l’Onyar? O de la silueta de la Catedral? O del pont Eiffel? …

Els esdeveniments, com ho són les fires, també fan valer la seva marca. Els que tenen una tradició i es van repetint al llarg dels anys, busquen de sorprendre a cada edició amb un cartell nou que a la vegada manté la tradició. Possiblement ja heu vist el cartell de les Fires de Sant Narcís 2013. Per si de cas, aquí el teniu

fires

La proposta que us faig és la de compartir les vostres impressions al voltant d’aquest cartell. Què creieu que vol comunicar? què us inspira? Què us suggereix? Seríeu capaços de trobar-hi un fil argumental? De construir una breu història suggerida pel cartell? Com sempre, totes les aportacions són necessàries i benvingudes!

4 thoughts on “Fires a Girona

    Eloi Saurí said:
    11 Octubre 2013 a les 6:09 PM

    Primer de tot el color taronja i aquets mini dibuixos ens indiquen la tardor ja que el taronja/marro el representa i el dibuixos els interpreto com a fulles tot i que semblen corones o trofeus. Això ens vol dir que el temps canvia com cada any per fires.
    La imatge jo crec que ens indica que la fira es per totes les edats i persones perquè ens ho passem be en aquestes èpoques de festes que han de portar alegria a tothom. El bisbe penso que el fiquen en representació a la famosa catedral de Girona.
    Personalment penso que la imatge del bisbe beneit no és encertada, ja que penso que alguna persona és podria ofendra. Actualment a Girona hi ha molta varietat religiosa i diferents persones, races i tipus de pensaments, per això penso que pot donar tema de discussió.
    Les lletres penso que son d’aquest estil per porta informalisme, diversió, no volen donar una imatge de seriositat sinó un cartell entenedor acceptat per totes les edats .
    La ultima frase essencial, recordar la data de l’esdeveniment.

    Eloi Saurí

    M'agrada

    jordi said:
    13 Octubre 2013 a les 6:30 PM

    Primer penso q am els colors vol comunicar l epoca de la tardor i que ja s acosten les fires de Girona i bisbe potser vol recordar sant narcis el patro de girona i cavall les atracions. I les mosques del cartell m inspiren i em sugereixen l historia de les mosques de Girona i de san Narcis, i finalmen a la part inferior del cartell i trobem els dies que es realitzaran les fires
    Jordi Canet

    M'agrada

    Jordi Serra said:
    14 Octubre 2013 a les 11:11 PM

    En primer lloc, jo crec que el cartell, en un sentit general ens vol transmetre l’essència de les festes de sant narcís, unes festes que estan emmarcades en una epoca de canvi estacional i, per tant, un canvi de temps. El cartell en si clarament inspira un aire de vitalitat, que no tan sols s’observa amb els seus colors cridaners, si no que a més pels seus elements interns aquests dels quals mostren un dinamisme com si es tractes d’una festivitat. Per un altre costat, hi apareix el que és la figura fonamental, el que d’alguna manera dóna sentit a aquestes festes tradicionals: Sant Narcís, el qual és patró de la ciutat gironina, que s’identifica a ull nu no tan sols per la seva vestimenta, sino pel senyal que fa de fidelitat amb la seva mà dreta. També és molt interessant veure en que està pujat a damunt d’un cavall de fires, probablement per voler saber que són festes a nom seu, Ell en té possessió, en definitiva són per la seva figura. Per últim, afegir que abaix de tot hi surt el període que abarquen aquestes festes tradicionals, un aspecte potser aparentment no gaire important, però si necesari, que no ha de faltar.

    M'agrada

    El cartell de Fires | ÀGORA said:
    27 Octubre 2013 a les 10:40 AM

    […] i Màrqueting, fer una valoració, des del punt de vista de la comunicació publicitària, del cartell de Fires de Girona 2013. Val a dir, que la participació no va ser gaire lluïda. Ho havia d’haver previst: la […]

    M'agrada

Deixa un comentari: