Recta final

Posted on Updated on

recta_1Qui més qui menys es troba ja a la recta final del curs. Encara donant matèria amb el neguit d’uns exàmens a tocar; acabant d’enllestir el crèdit de síntesi, preparant-ne la presentació i mirant de retocar els darrers detalls; o bé, envoltats de notes que ens permetran o no accedir a les proves que ens poden obrir les portes de la universitat. Tothom immers en aquesta recta final que, ni és recta, ni és final.

Una recta amb més d’una corba. Revolts que poden amagar sorpreses. Pujades. Baixades. Rectes que enganyen, que semblen ben amples i no ho són i d’altres que se’ns presenten estretoies i en canvi, es tracta de veritables autopistes. Rectes plenes d’encreuaments, de sortides i entrades, d’alternatives i dubtes. En definitiva, rectes que no ho són tant.

Una recta final que, quan hi som al mig, ens sembla que tot es concentra en aquest moment, en aquesta situació. Podem perdre la perspectiva justa. És un recta a la que hi hem arribat després d’un llarg camí. Un viatge de mesos, per camins i caminois, muntanyes i planúries. Al cap davall, una recta que només és la collita d’una sembra que hem anat escampant al llarg de dies i setmanes. En aquesta recta, simplement mirem de recollir el què hem sembrat.

Però de fet, tampoc es tracta d’un final, d’una meta. Per a alguns, és molt clar que es tracta només d’un punt i seguit. I tan seguit! Una recta que desemboca en un treball de recerca per fer, potser en una estada a l’empresa durant l’estiu irecta_2 un xic més enllà, en un nou curs. En canvi per a uns altres podria semblar un final de cursa. No us enganyeu, és només una il·lusió òptica. Canviarem d’escenari, de companys, de situació. Prendrem una d’aquelles sortides que trobem en aquesta aparent recta final. I allà, ens hi esperen nous camins, noves rectes, que ja haurem après que són sempre finals d’etapa d’una cursa molt més llarga.

No correm en aquesta “recta final”. No desitgem que s’acabi abans d’hora. Gaudim-la, vivim-la moment a moment. No fos cas que corrent, corrent, ens passés per alt alguna de les sortides. No fos cas que ens saltéssim, la nostra sortida.

Sort a tothom en aquest final de curs!

Anuncis

One thought on “Recta final

    Sonia El Kharbachi said:
    24 Mai 2013 a les 6:44 PM

    Un camino, lleno de esfuerzos e ilusiones de obtener buenos resultados. Las bajadas donde a veces dieron ganas de abandonarlo todo, pero es imposible porque siempre recuerdas que todo esfuerzo tendrá una recompensa. En momentos de estrés y de exámenes deseamos que todo se acabe, pero cuando se acabe todo, recordaremos cada detalle vivido en unas aulas con compañeros que podremos volver a ver o no, con profesores que volveremos a ver o no, pero estoy segura que todo será un agradable recuerdo. Solo quiero agradecer y decir que lo que al principio quizás parecía un simple cuento o una tontería en verdad resulta muy eficiente y una gran verdad ; “la tortuga y la liebre”.

    Gracias 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s