Temps de síntesi

Posted on Updated on

sintesi_1Per a la majoria de vosaltres, i per motius diversos, estem arribant al temps de síntesi. Mentre a Girona, és temps de flors, nosaltres estem en temps de síntesi.

Per a alguns, la síntesi es produeix perquè l’esforç realitzat durant dos anys, comença a sintetitzar-se en uns pocs números. Tantes hores d’estudi, tants treballs, tantes dificultats, tantes coses apreses i desapreses, tants avenços i també algun pas enrere, tot comença a resumir-se en uns pocs guarismes. Les qualificacions, les notes. Tant que alguns defugiu tot allò que tingui a veure amb la ciència matemàtica i, al capdavall, acabeu pendents de saber uns números que volen ser un termòmetre del nivell d’aprenentatge assolit. Uns números que us poden ajudar o dificultar el camí que voleu iniciar un cop acabada l’etapa del batxillerat. Com cada curs, hi haurà cares de joia i d’altres de decepció. Acabarem de superar els darrers esculls, celebrarem junts la festa de comiat, suarem i patirem tots plegats a les proves d’accés a la universitat. Després, de sobte, els camins que semblaven incerts, s’obriran. Potser ho faran cap a destinacions inesperades, però s’obriran. I l’estiu esclatarà amb tota la seva intensitat, tot acompanyant-vos cap a l’inici d’una nova etapa nova, diferent, anhelada i alhora temuda. Serà el vostre camí, serà la vostra vida. Amb el temps, sentireu com sense pensar, dels vostres llavis, surt en veu baixa aquell “què bé estàvem a l’institut”.

Per a d’altres, la síntesi de moment ve d’una situació nova, poc explorada fins el moment. Esteu en plena realització del que anomenem “crèdit de síntesi”. Fins ara heu estudiat moltes coses per separat, cadascuna al seu calaix. Al pot 1, Investigació Comercial. Al pot 2, Polítiques de Màrqueting. Al pot 3, Logística. I així, anar fent. Ara us trobeu davant d’una situació diferent, potser inesperada. Som, una mica més al món real.sintesis_2 Una empresa, un grup empresarial, que ens planteja una sèrie de situacions que requereixen la intervenció d’un professional. Hi ha problemes, i es necessiten solucions. Bones solucions. Tan se val si hem d’utilitzar ingredients del pot 1, dels 2, del 3 o de qualsevol altre. El que compte ara és donar una bona solució als problemes plantejats. Hem de sintetitzar tots els nostres coneixements i aplicar-los adequadament. Ja no se us demana que contesteu unes preguntes per aprovar, se us demana que solucioneu problemes. Això és el que se’ns demanarà tota la vida. Resoldre problemes, aportar solucions, bones solucions. Tirarem mà del que sabem (a vegades fins i tot, del que no sabem), del que pensem, del que hem sentit, del que intuïm, … de tot. Ja no hi haurà més pots independents, les coses deixaran d’estar  cadascuna al seu lloc. Tot ens pot ser útil per a resoldre les mil situacions que la professió, i també la vida, ens posaran al davant. Això d’aquestes dues setmanes és només un simulacre, un petit entrenament.

Profe! Que no hi ha preguntes avui? Doncs … potser només una. Què n’heu tret del vostre pas per l’Institut?

Anuncis

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s