Visitar una empresa

Posted on Updated on

empresa_2(1)L’alumnat ja sap perquè les imatges que il·lustren aquest post tenen a veure amb els trencaclosques o “puzzles”. Sempre que haig d’explicar què és una empresa en dibuixo un (mal dibuixo, podríem dir) . Tot de peces diverses, molt diverses, que han d’encaixar perfectament. De la més petita a la més gran, de la més bonica a la més fosca, totes hi han de ser. Si en manca una, el trencaclosques no està complert. Si una està mal posada, no encaixa la resta. Tothom s’ha d’esforçar a trobar l’encaix amb les altres. Avui anirà d’empreses!

Aquesta setmana amb la majoria de grups hem anat a visitar l’empresa Miquel Alimentació Grup, capdavantera en el sector de la distribució alimentària. En primer lloc, penso que cal agrair l’amabilitat, el tracte i l’atenció que van donar a aquesta colla de 67 estudiants i 5 professors que, per unes hores, varem envair una part dels espais de treball del personal del grup empresarial. A vegades ens sorprèn, que enmig de les tasques quotidianes, envoltats de totes les dificultats del moment i immersos ja en plena temporada alta de la seva activitat, hi hagi empreses que tinguin la generositat de dedicar part del seu personal directiu a atendre un grup de joves, acompanyats del seus professors i professores, que alteren per unes hores el ritme habitual de treball. No hi ha dubte que aquest però, és un exercici molt saludable per ambdues parts. Imprescindible que el món de l’empresa s’apropi al món acadèmic. Absolutament necessari per a una docència com cal, que l’alumnat pugui visitar i conèixer directament allò que s’explica a les aules i que a vegades sembla tan allunyat de la realitat.empresa_1

La visita, posa sempre de relleu que la distància entre l’aula i l’empresa no és tanta. Alumnat i professorat constatem que allò que ressona a l’aula en relació a la gestió empresarial, no difereix massa de les explicacions que ens ofereixen els dirigents de l’empresa. Malgrat tot, a vegades sembla separar-nos una frontera invisible i difícil de travessar. Qui ha trepitjat moltes empreses al llarg de la seva vida professional i no només per a visitar-les, poca cosa pot dir sobre una visita a un grup empresarial. Sí que m’interessa en canvi copsar-ne la impressió vostra, de l’alumnat. Què us ha agradat més de la visita? Quina impressió heu tingut de l’empresa? Us ha sorprès alguna cosa? Quina? Per què? Us ha estat útil per al vostre aprenentatge? Us agradaria més endavant treballar en una empresa? O, potser crear-la vosaltres? Us sentiu emprenedors? Quina imatge en teniu de l’empresari? Per què? 

Potser prou per ara, però no us talleu, digueu el que en penseu. Segur que totes les aportacions donen un toc especial i diferent a aquesta visita.

Anuncis

2 thoughts on “Visitar una empresa

  César Paredes said:
  19 Abril 2013 a les 4:34 PM

  Si nos ha servido en nuestro aprendizaje, sobre todo hemos conseguido ver y oír aplicaciones de estrategias, modos de trabajar en el sector logistico, etc, teoría que escuchamos en clase aplicada a la vida real en una gran empresa como esta.
  Personalmente si que me gustaría trabajar en una empresa de estas dimensiones, para un cargo mas importante que el de un operario, que por eso ya he pasado en una empresa pequeña y otra mediana o relativamente grande, y así poder adquirir nuevos conocimientos y vivir nuevas experiencias. Crear una propia atrae mucho pero considero que hay que tener las ideas claras, ciertos conocimientos entre otra cosas para poder conseguirlo, si me agradaría y quizá algún día yo y algunos compañeros mas intentaremos aventurarnos a ello, estoy seguro!

  M'agrada

  luz maria said:
  25 Abril 2013 a les 7:48 PM

  A mi sinceramente lo que me a gradado mas de la visita a la empresa Miquel alimentació es poder observar el funcionamiento del almacén, la forma que tienen las estanterías, que por cierto eran estanterías convencionales, la forma de trabajar de los trabajadores. Así mismo con respecto a la impresión de la empresa, me parece que es una empresa muy seria, ya que todos los trabajadores se veían muy involucrados en el trabajo que hacían, resalto también que mas adelante me gustaría trabajar en una empresa como esta, sobre todo en la zona del almacén.

  M'agrada

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s