Va de publicitat

Posted on Updated on

marqueting_1Ara pla! Hi ha dos grups de classe amb els que estem apunt de començar a parlar de publicitat. Però, és clar, d’això ja en sabem força. És com el futbol… tothom es veu en cor d’opinar sobre si la tàctica de l’entrenador ha estat adequada o no, criticar perquè no ha fet jugar tal davanter, o perquè ha fet una substitució quan no calia, … i embolica que fa fort.

Amb la publicitat passa el mateix. Tot veiem anuncis. Molts anuncis. Cada dia anuncis. A tot arreu anuncis. Bombardeig constant de missatges publicitaris. De molts ens en adonem. D’altres ni tan sols els copsem. Vivim immersos en un univers de comunicació. Bona part d’aquesta comunicació respon a estratègies molt ben dissenyades per part de l’alta direcció dels grups empresarials, que els responsables de màrqueting tracten de portar a terme per aconseguir de la millor manera possible els objectius marcats.

Quin món aquest del màrqueting! Tot sembla casual i res no ho és. Tot sembla fantasia i tot està calculat. Però no ens precipitem. No vulguem dir-ho tot d’una sola vegada. En parlarem en altres ocasions abans no acabi aquest curs. Ben segur.És obvi que el grup de Gestió Comercial i Màrqueting ja comenceu a ser veritables experts en aquest terreny, mentre els vostres companys batxillers, tot just en tenen unes nocions bàsiques. Per això el grau de comprensiópublicitat  d’aquest món és molt diferent, com pertoca als diferents estudis que uns i altres feu. Per això, de moment, fem-nos només algunes innocents preguntes que tothom pugui respondre. Perquè, recordeu, de publicitat tots hi entenem. Per cert, us mireu la publicitat a la TV? Us sembla interessant? Penseu que la publicitat influeix en les nostres accions de compra? Creieu que el món del màrqueting i el de les xarxes socials tenen alguna cosa a veure? (aquesta és massa fàcil per als del grau superior, eh?) En quin sentit? Us molesta segons quina publicitat? A part de la TV, trobeu que a d’altres mitjans també hi ha publicitat? a quin?

Aquesta setmana us deixo amb un vídeo sobre la publicitat, mentre espero respostes, opinions, suggeriments, crítiques, … tot és interessant per construir entre tots aquests coneixements que anem adquirint durant el curs. Gaudiu del vídeo.

Anuncis

2 thoughts on “Va de publicitat

  César Paredes said:
  12 Abril 2013 a les 10:15 PM

  Sinceramente yo personalmente no mira apenas la TV pero, es tal como dice el articulo, hay unos con los que nos quedamos, y otros son como sino los viesemos, una cosa si es clara
  Considero que la publicidad si influye en nuestras decisiones de compra, pienso que es esa precisamente la finalidad de la creación de una publicidad, al fin y al cabo, siempre venden algo, ya sea un producto, una ideología, etc…

  Hay publicidades molestas, esta claro que no todas tienen porque gustar, algunas pueden incluso jugar con la sensibilidad de ciertas personas, muchas de estas se hacen a posta, para captar aun mas la atención de la gente hacia la marca y/o producto, pero a consecuencia puede arriesgarse a que resulte totalmente negativa.
  Ejemplo: http://actualidad.orange.es/insolito/polemico-anuncio-ikea-ofende-transexuales.html

  También existen muchos otros medios ademas de la TV donde existe publicidad, como en vallas publicitarias, revistas, redes sociales, la radio, diarios, propaganda en folletos por las calles, en buzones, etc…

  M'agrada

  Mari Pérez Bautista said:
  15 Abril 2013 a les 7:35 PM

  Se de bona tinta que els anuncis influeixen massa a la gent. Un exemple seria els anuncis sobre cosmètica per a dones o qualsevol producte o component que fa que redueixis pes. Aquestes són un dels anuncis que influeixen més, ja que la gran part de la població femenina mira més la televisió que els home, i això ven bé que ho saben el departaments publicitaris ja que tenen horaris determinats per a tipus d’anuncis. Per exemple, al mig dia si ens hi fixem, preodminen anuncis d’assegurances, o a l’època de Nadal, durant les tardes predominen els anuncis de joguines. Per tant, ens tenen més absorvits i estudiats del que ens pensem, encara que no ens hi adonem, o no veiem gaire la televisió.

  A més ara amb l’ajut de les xarxes socials tot és molt més fàcil, les xarxes més vistes per la població com Facebook i Twitter estan inmersos en publicitat, encara que n’hi ens fixem.

  M'agrada

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s