Arriba 2013

Posted on Updated on

Nou any_2El pobre 2012 té, hores d’ara,  escassa vida. Això no significa que s’hagin de desaprofitar les hores que queden, ben al contrari. Tot i així, per molt que espremem les poques estones que resten, és clar que el 2012 arriba al seu final.  Sempre que arriba el final d’any, es diu que ha arribat l’hora de fer balanç (perdoneu els de 2n de Batxillerat, no volia dir-ho). Fer balanç, en aquest cas, vol dir parar-se uns moments a revisar què ha estat per a cadascú l’any que ara acaba. Ben segur que tothom hi trobarà llums i ombres. El discurs que més hem sentit és els de les ombres. El passiu d’aquest balanç hi haurem de posar les tan sovintejades frases: “tot va malament”, “no sabem com ens sortirem”, “això està molt malament”, “cada cop anem a pitjor”, “l’any que ve encara serà pitjor” , … i tot un repertori de sentències apocalíptiques, dignes dels pitjors mal averanys de la història.

I a l’actiu? què podríem posar-hi? què tenim en acabar aquest any? Ben segur que tenim més experiència, més experiències, més coneixement, més capacitat de reflexió, més visió crítica de les coses, més ganes de fer-hi alguna cosa, … Segur que col·lectivament, tot i el desencís generalitzat, sense adonar-nos-en, anem adquirint eines bàsiques per afrontar el futur. Però, ja se sap, en aquest ball a cadascú li toca ballar segons la música que sona i amb els companys de camí del moment. Per això, el balanç se l’ha de fer cadascú. Aquí no s’hi val a generalitzar. Un mal any per al col·lectiu, pot haver estat un bon any en el terreny personal, i a l’inrevés. Però, si feu balanç, si us plau, col·loqueu les llums en un lloc ben alt, així les ombres no quedaran tant fosques.

Tot desitjant-vos un BON ANY 2013, us deixo amb aquest reportatge que va emetre TV3 al dia 27 de desembre amb el títol “Un any d’anunci”. És un bon recull del que ha estat la publicitat a casa nostra durant els 2012 i la relació que té amb els fets de la vida quotidiana. Recomanable. Per veure’l cliqueu sobre la imatge:anunci_2

 

Anuncis

3 thoughts on “Arriba 2013

  Miquel Dorca said:
  29 Desembre 2012 a les 12:09 AM

  M’agrada l’expressió “coloqueu el llum en un lloc ben alt…”

  M'agrada

  Max said:
  30 Desembre 2012 a les 3:28 PM

  Muy interesante el video, recomendado para todos los amantes de la publicidad

  M'agrada

  narcis sureda said:
  4 gener 2013 a les 8:08 PM

  Com ens diu el text, quant arriba el final d’any tothom mira enrera i intenta fer un balanç de com l’hi ha anat, majoritariament la gent recorda més les coses que han anat malament en aquell any i molts és propossaran comença una vida nova. Un gran exemple, es els dels fumadors, molts d’ells prometen deixa de fumar a l’any nou però en la realitat n’hi han molts pocs que ho aconsegueixin, però és una bona oportunitat de deixar-ho.
  Seria important que també recordessim les coses bones que hem fet i que ens han passat, per no convertir-nos en un món frustrat i trist. En fi, està molt bé fer un balanç quant acaba un any i comença un de nou però sempre miran positivament i intentar millorar les coses.

  M'agrada

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s