Inici de curs

Posted on Updated on

Benvingudes / Benvinguts,

Tornem-hi! Un nou curs! Com anirà! Què farem! Noves matèries, nous companys de classe, nous professors. Quantes novetats!

Reptes, dubtes, il·lusions, angoixes, … Un camí per fer. Som-hi! Iniciem junts aquest camí. Alumnes de 1r i de 2n de Batxillerat que feu Economia de l’Empresa. Alumnes del Cicle Formatiu de Gestió Comercial i Màrqueting, que feu Polítiques de Màrqueting. I jo mateix. Vosaltres, heu d’adquirir coneixement al voltant del món de l’empresa i del màrqueting. Sense cap dubte, ja en sabeu coses. Jo us puc ajudar a ordenar les coses que ja sabeu i també a aprendre’n més. Aquest blog, serà una eina que també ens ajudarà a submergir-nos en aquest món i ens hauria de facilitar l’aprenentatge. Qui sap si també despertar el nostre interès per tot aquest món.

Què és una empresa? Ja veureu que m’agrada més fer preguntes que no pas donar respostes. Sens dubte que a classe parlarem força d’aquest tema, però deixeu-me que aquí plantegi algunes preguntes. Tan importants són les empreses? Per què? És el mateix un emprenedor que un empresari? Per què una persona pot estar interessada en muntar una empresa? Per guanyar diners? És dolent que un empresari guanyi diners? Tenen mala fama els empresaris? Per què? Què fa falta per muntar una empresa? Només diners? T’agradaria muntar una empresa? Per què?

Bé, ja veieu que en això de les preguntes hi tinc la mà trencada. Ara, us invito a que a mesura que us aneu subscrivint al blog, poseu un comentari a aquest primer post del curs, tractant de donar alguna resposta a alguna de les preguntes. Potser entre tots aconseguirem tenir un bon panorama del tema.

Ben segur que més d’un pensarà que no és capaç. Home! Tot just acabem de començar. Si no sabem res… Per a tots i especialment per aquests, us invito a veure el vídeo que trobareu a continuació. És un conte, que parla d’una gallina i d’una àguila. Penseu-hi un moment després de veure’l. Potser després trobareu més idees, més opinions, més respostes que siguin ben bé les vostres.

Ànims! I us desitjo a totes i tots, un bon curs.

7 thoughts on “Inici de curs

  Samuel said:
  17 Setembre 2012 a les 5:04 PM

  Trobo que aquest video ens fa reflexionar de com ens habituem a la societat en la que vivim, i com cedim la nostra natura a la resta de persones que ens envolta sense ni tan sols haver-nos plantejat que som, i que seríem capaços de fer.

  M'agrada

  Sandra Tena said:
  18 Setembre 2012 a les 3:39 PM

  Es un gran vídeo de reflexió ja que te tota la raó del mon quan diu que cada persona neix per tenir una meta, i per molt que la gent o els altres et diguin que no pots i no hi arribaràs mai de la teva vida, amb esforç i constància ja no per tu, sinó per que els altres també es donguin conta que a la vida hi ha propòsits i que tots estem aquí per alguna cosa però mai sabrem quin es el nostre lloc si no lluitem contre tots els obstacles. Estem començant el curs i tots tenim el propòsit de treure’ns el batxillerat o el cicle formatiu per ser el que nosaltres volem, i el que si e apres es que si per alguna cosa, tens una meta i no la aconsegueixes, no et rendeixis per que segur, que hi ha alguna cosa, que si esta feta per tu.

  M'agrada

  Claudi Ballell said:
  19 Setembre 2012 a les 11:05 PM

  Molt bon video, un video per reflexiona i pensar una mica en el potencial de cada un, a la societat de “gallinas” no crec que li interessi l’existència de Àguiles.

  Tot i que crec que tota gallina pot acabar sent àguila amb esforç i dedicació, no te perquè ser algo innat.

  Claudi Ballell.

  M'agrada

   Francesc Brunés responded:
   20 Setembre 2012 a les 8:11 AM

   Gràcies Claudi pel teu comentari. Interessant el que dius de que en una societat de gallines pot no interessar que hi hagi àguiles. No crec però, que sigui una cosa innata, sinó més aviat psicològica. Hi ha gent que al llarg del temps s’ha anat creient que era gallina i actua com a tal, encara que, si s’ho creu, té un potencial d’àguila. Es tracta de descobrir-ho.

   M'agrada

  Manel Molina said:
  20 Setembre 2012 a les 9:25 PM

  Petit comentari personal: crec que en el país on vivim hi ha masses gallines que es creuen àligues i viceversa. Així anem…

  M'agrada

  luz maria (@Quirozluzmaria) said:
  21 Setembre 2012 a les 6:46 PM

  Excelente video, Tu pensamiento es lo que tú eres, si una persona adopta la actitud de la gallina vivirá simplemente como gallina.

  Gracias por la motivación.

  M'agrada

  Anastasia (@AnaNovoselova) said:
  22 Setembre 2012 a les 11:08 PM

  Esta molt bé el vídeo, per reflexionar-hi un moment, però jo més bé ho veig d’aquesta forma: qualsevol gallina por arribar ser un àguila, al igual que qualsevol àguila pot convertir-se en una gallina. Te molt a veure amb cadascú, això segur, però també poden influenciar altres elements externs (la família, l’entorn, la societat, etc.). Com han dit a dalt, potser a una societat no l’hi interessa tenir moltes àguiles, i per això intenten convertir-les en gallines, per a que depenguin del seu granger.

  M'agrada

Deixa un comentari:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s